December månad = Boksigneringar

Som debutant får man gilla läget. Ingen efterfrågar ens alster. Ingen vet vem man är. Ingen vet att boken är ett mästerverk!

Skämt åsido. Hur det än må vara med debutbokens kvalitet får en författardebutant gilla läget och ge sig ut och marknadsföra sin bok. Så är det bara. Jag har därför haft en hektisk månad med mängder med inbokade signeringar. Det har varit allt från att delta i Tellus bokmässa till att stå i köpcentrum eller i olika bokhandlares affärer.

Det har varit fantastiskt roligt. Inte försäljningen nödvändigtvis, utan träffen med alla dessa människor och få höra vad de är intresserade av. Få höra hur lika och olika de tycker. Få möta alla leende ansikten som ibland blandats med möten med människor med undfallande ögon. Få diskutera främmande människors drömmar, förhoppningar och intressen blandat med att få träffa alla dessa fantastiska människor som jobbar i bokhandeln.

Tack till alla ni som kommit fram och pratat med mig och verkat intresserad av min bok, ni som köpt och ni som har kommit med ett varmt leende. Ni är guld värda!

Tack också till alla bokhandlare som givmilt tagit emot mig. Näthandeln i all ära men jag fullkomligt älskar bokhandeln. En genuin bokhandel där man kan ta och känna på böckerna innan köp. Där det finns någon att rådfråga. Där man känner sig välkommen. Jag älskar den fysiska bokhandeln helt enkelt!

Jag fortsätter med några signeringar till innan jul! Idag väntar Akademibokhandeln på Storgatan i Linköping och i morgon kommer jag hem till barndomsstaden Flen!

Ses snart igen / m

Värmlands bokfestival

Då har jag deltagit som utställare på min första bokmässa. Det trodde jag aldrig för några år sedan! Jag deltog på Värmlands bokfestival den 16-17 november. Här kommer några rader om mässan.

Eftersom det här var min första bokmässa åkte jag till Karlstad utan några större förväntningar på försäljning. Självklart hade jag dock en nyfikenhet med mig kring hur hela mässan skulle bli. Allt ifrån att möta blivande läsare till arrangemanget som sådant. Med en viss förväntan lämnade jag därför lägenheten på Limhamn under onsdagen med bilen full med böcker och rekvisita.

Resan tog nästan sex timmar. Tog det lugnt och passade på att lyssna på Anna Ekbergs senaste bok ”För kärlekens skull” under bilfärden. En bok som bitvis var lite seg så jag spolade fram en del och jag hann därför med hela boken under resan. Alltid roligt att ha möjlighet att lyssna på andra författares alster och fundera på hur jag själv skulle ha vridit historien, karaktärerna mm. Boken tog sig på slutet och jag kan rekommendera den. Kanske lite för mycket upprepningar här och där för min smak. Min redaktör hade föreslagit många strykningar men den här författaren hade uppenbarligen en annan redaktör :-).

Väl framme på mässan hade vi utställare några timmar på oss under kvällen att duka våra bord, sätta upp roll-upsen och eventuellt något på den bakomliggande väggen. Arrangörerna hade lagt fram ett informationskuvert på det bord som vi fått tilldelat. Allt var professionellt upplagt och under någon timme bar jag in allt från lastkajen och dukade mitt bord. Passade också på att hälsa på mina bordsgrannar.

Jag for sedan till min övernattningsadress. Jag hade bokat in mig på B&B Sköna rum i Fryksta. Tyvärr var det mörkt då jag kom fram men anade den underbara utsikten över sjön och den härliga byggnaden. Kvällsjoggen tog mig sedan från Frysta till Kil och tillbaka. En underbar löptur.

Fredag morgon for jag tidigt in till mässan. Tog en tidig morgonjogg och kände mig glad och förväntansfull. Tidigt på plats på mässan. Pratade en del med andra utställare men satt annars och la upp powerpointbilder till föredragningen jag skulle hålla på lördagen.

Vid 9 öppnades portarna till mässan och jag fick direkt två köpare som hade sett på bokfestivalens hemsida att jag skulle vara med och kom och ville köpa min bok. Fantastiskt. Nyper mig fortfarande i armen när jag tänker på att det finns personer som blir så nyfikna på min historiska spänningsroman att de enkom kommer till mässan för att köpa just min bok!

Jag pratade lite med dem och nyfiken som jag är frågade jag vad som väckt deras intresse för min bok. Båda hade läst om boken via Instagramare som de följer och sedan surfat in på min hemsida då de blivit nyfikna då den fått goda recensioner. De båda var historiskt intresserade och kände att det här var en klockren bok för dem. Så roligt!

Efter en sådan början på mässan tänkte jag att nu är allt annat bonus! Det blev sedan en dag med många möten, bitvis ensamt, många som läste på bokryggen, mycket snack med mina bordsgrannar och flera som sa att den lät intressant men gick vidare men också en hel del som köpte mitt alster. Jag blev också intervjuade av två grupper av ungdomar som tydligen fått i uppdrag av deras lärare att intervjua författare. Så otroligt roligt! Frågorna som de ställde avslöjade en hel del av deras eget intresse till det här med författarskapet. Den ena gruppens fokus var frågor om hur jag kommer på historien, karaktärerna, svårigheter att skriva och vart jag sitter och skriver. Den andra gruppens fokus var hur mycket jag tjänade per bok, om jag blev rik på att sälja böcker och om jag bestämde priset per bok själv.

Trött men ändå upprymd av en häftig dag åkte jag sedan tillbaka till mitt boende vid Sköna rum. Kom tyvärr inte i säng förrän efter midnatt. Fastnade i research för bok nr två. Lördag morgon öppnade bokmässan lite senare så jag passade på att inta en härlig frukostbuffé på Sköna rum. Det var även lite ljusare så för första gången såg jag den underbara utsikten då jag lämnade Fryksta på morgonen. Har ni vägarna förbi Kil och Karlstad. Passa på att övernatta på Sköna rum – fantastiskt boende!

Dag två på mässan blev lite segare. Det var kanske inte mindre folk men färre som köpte och möjligtvis var vi alla lite tröttare. Hörde av flera utställare att dag två hade det blivit mindre försäljning. Det gjorde nu inte så mycket. Det var otroligt roligt att träffa alla människor som tittade på min bok. Alla diskussioner kring vad läsarna vill ha i en bok. Det är bara att konstatera att det finns lika många viljor som det finns människor! Det kom även fram flera som hade inhandlat min bok via nätförsäljare och bad mig signera den. Också en fantastisk känsla. De hade verkligen tyckt om min bok och deras första fråga var; ”När kommer nästa bok!”. Härlig feedback, måste jag säga.

Efter två dagars mässarbete plockade jag ihop mitt bord och lämnade Karlstad med ett leende. En stor erfarenhet rikare! Tack Värmlands bokfestival för ett bra arrangemang. Tack också till de underbara medutställare som jag kom i samspråk med under dagarna. Fick med mig några signerade ex av andra författares böcker. Ska bli spännande att läsa!

Jag kommer gärna tillbaka till Värmland.

/m

Etta på Storytel!

Vilket mottagande Viljans makt har fått. Jag kunde inte drömma om att ens debutera med en publicerad bok. Nu har den funnits på marknaden i två veckor och mottagandet har varit mer än vad jag har kunnat önska. Tusen tack till er alla som läser, lyssnar och skickar små hälsningar till mig att ni uppskattar boken.

Recensioner

Det har varit många fantastiska recensioner under den här första tiden. Ni kan läsa många av dem under egen flik här på hemsidan. Jag uppskattar verkligen att det är så många som kommenterar att den är välskriven och spännande. Det är inte lätt att blanda historiska inslag (år 1906) med nästan nutid (år 2004) som jag valde att göra. Att hålla läsaren fast i ett grepp där vederbörande tycker det är spännande och att boken är en bladvändare är något som jag är stolt över att få höra. Att den dessutom anses vara välskriven värmer mitt hjärta.

Här är några av de fantastiska bilder som lagts ut av läsare av min bok:

Etta på Storytel

Som en extra bonus tipsade en läsare mig om att föregående vecka var Viljans makt den mest lyssnade ljudboken i kategorin Historiska böcker på Storytel. Kul att den lyssnas på också. Då får ni som lyssnar inte bara njuta av min historia och text utan även höra fantastiska Hannah Schmitz som ljudboksinläsare.

Självklart ligger min bok långt ned på försäljningslistan över samtliga böcker samtliga kategorier men vad gör det när man kan vara etta i den viktigaste kategorin….den för historiska böcker! I alla fall den här veckan.

Det måste man väl få njuta av…….en del i alla fall :-).

Ses snart igen / m

Porträtterad i Lokaltidningen Malmö/Limhamn

I lokaltidningen Malmö/Limhamn som kommer ut som papperstidning på lördag, men som redan nu kan läsas på webben, porträtteras Viljans makt och undertecknad i en artikel. Fantastiskt trevligt!

Otroligt roligt att bli intervjuad så snabbt efter boksläppet. Nu tänker ni säkert att en lokaltidning kan väl inte ha så stor spridning så vad är det att skriva om i ett blogginlägg :-).

För det första är jag otroligt stolt över min bok och att få en journalist att vilja göra en intervju med mig och sedan publicera den, oavsett spridning, tycker jag är fantastiskt. Under 14 års tid bar jag den här historien inom mig innan den gavs ut i bokform, så för mig är det stort. Både att bli utgiven och att bli intervjuad för mitt författarskap.

För det andra så är det här med lokalt här i Malmö stort. Upplagan på lokaltidningen är på 124 000 ex och spridningen täcker hela Malmö, dvs Limhamn, Malmö Centrum, Malmö Västra innerstaden/Västra hamnen, Malmö Kirseberg/Husie/Oxie och Malmö Fosie/Hyllie.

Jag lägger en länk här om ni vill läsa hela artikeln.

Nu börjar också de första bloggarna/instagram profilerna och läsare att återkoppla till mig vad de tycker efter att ha läst Viljans makt. Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg är det med fjärilar i magen som man lämnar ut ”sin baby” till andras tyckanden. Det är otroligt arbetskrävande att färdigställa en roman och otroligt lätt att med bara några ord ”dissa” den med fotknölarna. Jag var dessutom beredd på att få blandade reaktioner eftersom min bok inte alls är någon traditionell deckare eller renodlad skönlitterär bok som är lätt att trycka in i ett fack. I mitt huvud tänkte jag att de som älskar historia, politik, makspel, intriger, spänning och mord kommer att älska min bok. De som älskar att läsa hur en ”krimmare” eller journalist löser mordgåtor på löpande band kommer kanske att bli besviken även om spänningsdelen i min bok kan uppväga avsaknaden av traditionella deckarelement.

 

Nu är jag glad att läsa de första läsarreaktionerna. Någon bloggare tyckte t.o.m. att boken var som klippt och skuren för att göras som film en gång i framtiden. En annan tyckte att boken var full med historiska blinkningar och bladvändarvänlig spänning. En tredje tyckte att den var så spännande att den var svår att lägga ifrån sig så vederbörande fick ta med den till jobbet.

Tusen tack! Jag är otroligt tacksam över alla ni som läser min bok och är vänliga att ge mig så fin respons!

Jag samlar en del recensioner under egen flik här på hemsidan om ni vill läsa.

Ha det så bra. Vi hörs snart igen.

/m

Releaseparty

Då är Viljans makts födelsedag ett faktum! Nu är releasefesten över och jag andas ut efter en härlig helg fylld av stress, glädje och fest!

Tack för alla blommor jag fick! Här bara några av alla buketter jag fick.

Gästerna fick välja!

Jag vet inte hur andra författare ser på sitt releaseparty men jag ville ha en fest för min närmaste släkt och mina vänner – nästan som ett tackparty för att jag får vara deras vän och att de står ut med mig och mitt skrivande! Nu blev det så också. En underbar fest för släkt och vänner med min bok i centrum. Fantastiskt trevligt!

Undertecknad och mina underbara syskon!

Stressen att hinna med allt innan festen var påtaglig under veckan som föregick festen. Vi hade bestämt att alla smårätter vi serverade skulle vi laga själva – som en del i tacket! Jag bakade därför cirka 175 småpajer tillsammans med min sambo Anette förutom alla andra smårätter, vilket blev väldigt lyckat och uppskattat av våra gäster, även om det blev stressigt med att både laga all mat samt i övrigt hinna med all logistik som ett releaseparty kräver.

En del av buffén

När väl de första gästerna så stod där i dörröppningen i den hyrda lokalen hade vi faktiskt hunnit med allt och festen tog sin början. Efter tipspromenad, mingel, boksnack och signeringar var det hela snabbt över. Puh, vad fort det gick! Kort, snabbt men otroligt roligt. Jag vill skicka ett stort tack till alla fantastiska vänner som kunde närvara vid min releasefest. Ni betyder otroligt mycket för mig var och en – det vet ni!

Efter releasefesten fortsatte festen hemma hos mig – det blev en härlig kväll med mina närmaste och barndomsvännerna. Huset fylldes av värme och kärlek!

Nu är så min bok Viljans makt född. Nu är det dags för den att leva sitt eget liv. Den finns nu överallt och i alla format som tänkas kan. Inbunden bok, e-bok, ljudbok – det spelar ingen roll – det är bara att välja.

Nu börjar nästa steg i Viljans makts resa – recensioner och feedback från alla läsare. Det känns…….pirrigt……nervöst……men även förväntansfullt!

Vi hörs snart igen! / m

 

 

 

Äntligen på marknaden!

Nu finns Viljans makt att köpa hos näthandlarna. På söndag släpps den fritt hos alla bokhandlare. Som jag har längtat.

Ni som har följt bloggen har ju förstått att det tar tid innan en bok är klar för försäljning. Inte hade jag dock trott att det skulle ta hela fjorton år från det att jag stod på den där busshållplatsen och fick idén till Viljans makt till att den nu finns på marknaden. Fjorton år!

Visserligen var det en hel del jobb som kom emellan men nu är den i alla fall ute på marknaden och det känns väldigt bra. Samtidigt som det känns en aning nervöst att få höra vad alla läsare kommer att tycka. Det är ju en sak att jag tycker det är en bra bok, konstigt vore det väl annars, men de viktigaste är ju trots allt läsarna. Hoppas innerligt att ni kommer älska att försjunka ned till år 1906 och år 2004 lika mycket som jag gjorde då jag skrev den.

Just nu håller jag på att förbereda releasefesten som sker på lördag. Hoppas innerligt på vackert, härligt väder och gäster med glatt humör. Ni kommer att få mängder med bilder från festen i nästa blogginlägg.

Vi ses / m

Två veckor kvar..eller.. konsten att vila

Det är tidig söndag morgon. Jag följer solens uppgång genom vardagsrumsfönstret. Att bo på landet med ett vidsträckt öppet landskap utanför husknuten är ibland en gudagåva. Nu är färgprakten som mest intensiv och jag tar in allt. Vill inte missa något. Imorgon kan det vara för sent.

Jag och Anette har en helg då vi provlagar olika småpajer som vi funderar på att servera på min bokreleasefest. Trodde aldrig jag skulle provbaka något i hela mitt liv men nu är det ett faktum. Småpajerna blir fantastiska, om jag får säga det själv.

Söndagar och jag har inte alltid gått ihop med varandra. Det har varit stunder i mitt liv då jag har längtat efter en ”ledig” dag. Söndagar har ju allmänt sett, i alla fall i den kristna världen, setts som en ”vilodag”. Då har jag intalat mig själv att söndagar är en ”ledig” dag. I alla fall från arbete. Jag har nog aldrig lyckats hålla det. Antingen har jag gått upp tidigt och läst PM, gått igenom ärendehandlingar eller så har jag sent på kvällen varvat upp genom att gå igenom kommande veckas olika jobbaktiviteter. Så har det alltid varit…. förutom det senaste året.

För närvarande är jag långt ifrån fullbelagd på konsultsidan och mitt skrivande blir vissa dagar enbart några få rader. Söndagar har helt enkelt blivit vilodagar. Om jag trivs med det? Ja, det är det jag går och funderar på…..nu när jag har lediga söndagar….

Om två veckor är min bokrelease. Det känns fantastiskt att ha kommit så här långt. Ser fram emot att få dela storyn med andra. Få höra hur andra uppfattar mina karaktärer som jag har brottats med så länge och följa bokens fortsatta öde. Nu får den flyga fritt…utanför min kontroll.

Förresten. Bokreleasefesten är på en lördag. Dagen efter….är en vilodag.

/m

Ljudböckerna

Idag fick jag en postavi med en försändelse att hämta vid närmaste uthämtningsställe. Först blev jag lite orolig att det var en pall med böcker som inte levererats hem till mig som utlovat utan istället hamnat hos närmaste handlare. Min oro blev inte mindre när det stod en pall full med kartonger utanför mataffärens entré. Ett antal scenarior hann gå igenom i mitt huvud kring hur jag skulle kunna forsla hem allting och en oro kring att paketen stått utomhus under natten.

Min lättnad var dock stor när handlaren bakom disken, istället för att vägleda mig tillbaka till entrén och den monstruösa pallen, drog fram ett litet sött paket bakom disken. Jag kände lite på det och kunde snabbt konstatera att något tungt bok-paket var det inte. Det tog säkert någon minut i bilen på väg hem innan jag förstod vad det var. Mina ljudböcker i form av MP3 och CD!

Jag har sagt det förut men det tål att upprepas. Att ge ut sin bok innehåller så många olika nyanser. Det här med audio-satsningen tänkte jag faktiskt inte på då jag signerade förlagsavtalet. Trots att jag själv lyssnar på väldigt många ljudböcker så är det fortfarande så att jag tänker min bok i en hård, inbunden, tryckt upplaga. Inget annat.

Nu har jag fått den stora förmånen att också fått min bok inläst av en duktig inläsare och nu har dessa således kommit i form av två paket innehållande en CD-variant och en MP3-variant. Vilken förmån!

Eftersom det här är min debutroman har jag inget att jämföra med men jag fick röstprov på tre uppläsare och så fick jag välja en av dem. Vet inte om det är så här det görs på andra förlag men så här gick det till på mitt förlag. Eftersom min roman är en spänningsroman med både en kvinnlig och en manlig huvudkaraktär samt både historiskt och nästan nutidsperspektiv var det inte glasklart vilken typ av röst jag ville ha. Efter en del grubblerier bestämde jag mig för en kvinnlig uppläsare och således fick jag röstprov på tre kvinnliga uppläsare. Alla tre var väldigt kompetenta så det blev ett svårt val. Jag valde till slut Hannah Schmitz som jag tyckte hade en röst och inte minst en uppläsningstakt som jag tyckte min bok förtjänade. Jag blev väldigt nöjd!

Nu får ni snart själva göra ert eget val om ni vill läsa eller lyssna. Vad som passar er bäst. Den 21:a oktober är det bokrelease för både den inbundna varianten och i form av audio. Valet är ditt!

Ses snart igen

/m

Bokmässan 2018

Det blev en snabb visit till bokmässan idag. Som jag skrev i tidigare blogginlägg hade jag inte tänkt att åka till årets mässa. Min debutboks release är ju inte förrän 21:a oktober men tryckeriet hade skickat ett antal ex till mitt förlag så det blev ändå ett fåtal ex som packades upp vid Hoi:s monter.

Jag bestämde mig därför väldigt sent att ändå åka till Göteborg över dagen. Mer för att insupa atmosfären och få erfarenhet till nästa år då jag hoppas att jag har två titlar till försäljning.

Känslan att se sin bok ligga där för försäljning var dock större än vad jag hade trott. Svårt att förklara men det var en dubbelbottnad känsla av både nervositet och stolthet på samma gång. Stolthet över att ”lilla jag” har skrivit en bok som nu säljs på Bokmässan och nervositet inför faktumet att andra nu gör bedömningen om den är värd att köpa eller inte. Att jag tycker den är bra är en sak men kommer någon annan att ens snegla åt min bok?

Som tur var träffade jag andra mer erfarna författarkollegor och förlagsmedarbetare från mitt förlag som jag direkt kom i samspråk med. Otroligt värdefullt att få del av deras erfarenheter. Förlagets monter (Hoi) var centralt placerad på mässgolvet och erbjöd kvalitativa författaraktiviteter med signeringar, scenintervjuer och bokbloggarträffar förutom själva bokförsäljningen.

Självklart tog jag del av andra aktiviteter som erbjöds. Både besöka andras montrar men även lyssna på olika scenframträdanden.

Det blev en dag full med inspiration och erfarenheter inför mitt deltagande nästa år. Jag tar med mig allt! Samtalen, intrycken, stämningen och inte minst reaktionerna från alla läsare. Några av er köpte min bok idag. Några av er lät mig signera er nyinköpta bok. Ni är alla guld värda! Tusen tack!

Vi ses igen.

/m

Rött kapitälband

Jag hade ett konsultmöte i Halmstad i tisdags och passade då på att besöka mitt förlags kontor i Helsingborg på min väg mellan Limhamn och Halmstad. Min underbara förläggare tog emot mig och hon hade en överraskning. En tryckt ”Viljans makt” i inbuden hårdpärm med skyddsomslag. Min bok var klar!

Jag vet inte hur det är med er författare som lyckats med konststycket att få en bok publicerad och hur ni kände er då ni första gången höll er debutantbok i handen. Jag kan bara sammanfatta det med ett enda ord: Magiskt!

Det är lustigt vad det är man reagerar på då man håller sin bok i handen. Självklart omslaget, textmassan i tryckt form, storleken mm men jag reagerade på en annan sak som jag egentligen aldrig tänkt på hos andras böcker…..det röda kapitälbandet (tygbandet). Det var underbart vackert mot den mörka bokens omslag!

Just nu planerar jag vidare för releasefest och boksläpp om tre veckor. Eftersom boken nu är tryckt finns den att köpa på bokmässan i Hoi:s monter. Otroligt häftigt!

Jag hade inte tänkt att åka på årets mässa eftersom boken ej var tänkt att vara klar förrän release den 21:a oktober. Nu åker jag dock till Göteborg på lördag och insuper atmosfären. Vill ni ha signerat ex finns jag där på lördag!

Viljans makt på Bokmässan 2018

Vi ses snart igen!

/m

Inbjudan till bokrelease

Att skriva ett manus är oftast ett ensamarbete. Att däremot göra en bok och få ut den på marknaden är ett stort teamarbete. Ni anar inte hur mycket arbete det är. Eftersom det här är min debutroman kan jag ärligt säga att jag förstod inte riktigt hur mycket jobb det ligger bakom en utgiven bok. Det är och har varit en otroligt rolig resa.

Jag kan tänka mig att många författare brinner för den kreativa skrivprocessen och att de nog helst bara skulle vilja sitta och skriva, skriva och skriva hela tiden. För mig är det bara halva jobbet. När väl en bok är släppt kommer en författare in i andra halvlek (för att använda fotbollsspråk) eller andra andningen (för att använda löparspråk) och inleder en tid av marknadsföring, signeringstillfällen och läsarträffar. Jag tror mig vara en sådan författare som ser fram emot marknadsföringsdelen av ens bok. Säker är jag ju inte – eftersom jag aldrig har gjort det här förut :-).

I nästa vecka kommer jag att skicka ut inbjudningar till min releasefest som jag nu har bestämt till den 20:e oktober. I min naiva inre bild tänkte jag att det är bara roligt med releasefest och att allt kommer gå så lätt. När jag igår diskuterade upplägget med min sambo (min klokare hälft Anette) insåg jag hur mycket jobb det är med att enbart anordna en releasefest. Tur att jag har nära och kära som villkorslöst ställer upp för mig.

I skrivande stund är det lördag förmiddag här i Malmö. Jag har några timmars egentid i väntan på att Anette ska bli klar med sina ärenden. Sitter på St. Jakobs stenugnsbageri och skriver lite. Är nu inne i skrivandet på uppföljaren till Viljans makt men även ett annat alster. Antar att det också är en författares vardag. Ständigt dessa olika berättelser som gror runt i ens huvud. Får se om någon av dessa berättelser fastnar på papper för att om ett till två år kunna föras fram på en bokreleasefest.

Bifogar länk till min inbjudan:

Bokrelease Viljans makt

Vi ses snart igen

/m

Ljudbok samt korrfel!

Nu börjar boksläppet att närma sig med stormsteg. Det känns fortfarande lite overkligt att snart få hålla sin allra första bok i handen:

Nu är Hannah Schmitz klar med inläsningen till ljudboken. Hennes röst passar utmärkt till den historiska och politiska miljö jag har skapat i Viljans makt. Det är ju lite av tycke och smak det här med röster på inläsare. När förlaget frågade om vilken typ av röst jag helst ville se som inläsare var jag snabb att svara att jag ville ha en kvinnlig inläsare. Jag har alltid tyckt bättre om kvinnliga röster än manliga då jag själv lyssnar på böcker. Vet inte varför egentligen. Det finns ju många duktiga manliga inläsare men eftersom jag själv hade förmånen att få välja fick förlaget förtroendet att leta fram tre förslag på kvinnliga röster. Jag valde sedan Hannah som jag är jättenöjd med. Hoppas att ni också kommer att tycka det.

Jag fick förmånen att lyssna igenom hela boken efter Hannahs inläsning. Efter säkert hundra läsningar från min sida och redaktör hittade Hannah ändå två korrekturfel! Jag hade på en sida vänt på romerska siffrorna, så istället för Gustaf VI Adolf blev det nu Gustaf IV Adolf. Helt otroligt hur jag kunde missa det. På en annan sida hade jag kvar en karaktärs namn som jag och redaktören bytt namn på. Det gamla namnet stod kvar!

Nu blir det rätt i ljudboken men i den första tryckupplagan och e-boken står de båda felen kvar. Tänk – efter alla dessa läsningar så hittar man fortfarande korrekturfel. Vi ändrar det till andra tryckningen :-).

Håller annars på att planera releasefesten som blir den 20:e oktober. Otroligt roligt! Återkommer till det.

Sköt om er så länge

/m