I dag släpps min bok

Då har datumet den 6:e augusti 2021 äntligen kommit och min bok Jag är paria släpps. En bok som jag har kastat, skrivit om flera gånger och många gånger ångrat att jag har skrivit. Nu är den ute på marknaden och jag kan inte påverka den något mer. Nu får den leva sitt eget liv. Lev väl!

Det är mars 2018. Det är dagen efter Benny Fredrikssons tragiska död. En journalist ringer mig och undrar hur jag mår. Först tycker jag det är en märklig fråga men efter en stund glider samtalet in på att journalisten är ångerfull för det mediadrev jag utsattes för under hösten 2017. ”Oförskyllt”, säger journalisten.

”Om ni tycker så kan ni väl gå ut och säga att ni gjorde fel”, säger jag.

Vederbörande svarar:

”Det förstår du väl att en tidning aldrig kan erkänna att den har gjort fel.”

Då jag avslutar samtalet börjar jag skriva. Jag har journalistens ord ringande i mina öron samtidigt som jag terapeutiskt bearbetar mitt år 2017. Jag låter tangenterna tala och jag skriver ett första utkast relativt snabbt. Min älskade sambo, Anette, samt min före detta regiondirektörskollega i Halland, Catarina Dahlöf, får läsa ett första utkast. De ger mig värdefull input och jag skriver om. Nu ber jag min sambo samt min barndomsvän Ronny att läsa manuset efter bearbetningen. Båda blir chockade och undrar hur jag mår. Jag inser att arbetet med manuset kanske snarare är terapeutiskt än litterärt och jag drar hela min fil till min Mac:s papperskorg.

Där ligger nu manuset och det hade säkert legat kvar i papperskorgen om inte min sambo börjat fråga efter det. Jag erkänner för henne att jag har kastat det och hon blir upprörd.

”Du kan väl inte kasta ett helt manus?”

Säga vad man vill om en Mac men jag trycker på papperskorgen och där ligger manuset. Jag drar tillbaka det till hårddisken, börjar läsa det ånyo, reviderar det igen och känner att det finns en viss potential. Mitt förlag, Hoi förlag, som gav ut min första bok Viljans makt blir de första inom förlagsbranschen som får läsa det. De svarar först att det är intressant men sedan svarar de att de hellre vill ha uppföljaren till Viljans makt. Jag står därmed utan förlag.

Efter diverse letande säger Ekström & Garay att de gärna ger ut mitt manus. Manuset bearbetas ytterligare och efter en social media-förfrågan om vilken framsida boken skall ha är vi så framme vid dagens release.

Boken har kunnat förhandsköpas via mig och det var med stor vånda jag släppte iväg de första exemplaren till andra läsare. Det känns som att en hel del av min själ blottläggs i denna bok så fortfarande fanns det en viss motvilja att låta andra ta del av min berättelse.

Jag kan nu andas ut. Den har mottagits över förväntan. Nästan översvallande. Jag är oerhört rörd och vill med detta tacka alla som givit mig feedback.

Till er andra som är nyfikna – köp boken!

Tack / m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: