Release 6:e augusti

Då är det klart att min kommande bok, Jag är paria, släpps den 6:e augusti. Då kommer den att finnas tillgänglig som fysisk bok samt e-bok där böcker säljs.

Jag är evinnerligt tacksam att det nu äntligen blir en realitet. Min text kommer att möta nya ögon och med det följer en annan typ av anspänning. Nu kommer texten att nagelfaras, berättelsen att bedömas och historien att leva sitt eget liv. Det var till slut meningen att texten och historien skulle möta läsarens känsliga sinnen och jag känner trots allt en glädje i det samtidigt som jag medger att det är med en viss nervositet den nu lämnar min trygga famn för att leva sitt eget liv.

För visst är det så med oss människor. Vi bär inom oss både en tacksamhet och nervositet samtidigt. Det gäller att vara sann mot sig själv och värdesätta alla sina känslor, oavsett om de känns jobbiga eller lätta. Den här boken är ett slags statement över mitt livs beslut att leva i sann ärlighet med mig själv och mina känslor. Det betyder att jag lever inte efter någon annans norm eller försöka leva upp till någon annan människas tyckande, utan jag är i varje stund ärlig med mina egna känslor och bejakar dem utifrån mitt naturliga jag. Är det lätt? Nej, det är det inte och min bok vittnar om svårigheterna.

Ibland spelar vi olika roller, både hemma och på arbetet. Man försöker leva upp till den perfekta föräldern, den perfekta maken/makan, den perfekta arbetskollegan eller den perfekta sonen/dottern. Många är de som gör sig till för att bejaka andra och det är absolut inget fel med det, så länge inte diskrepansen blir alltför stor mot vad man själv vill och sin egen sannkänsla om sig själv.

Min bok heter Jag är paria och titeln säger mycket om dess innehåll men den säger inte allt. Det är en existentiell berättelse men också en berättelse om hopp. Ni vet det där hoppet om att leva ett lyckligt liv, sann mot sig själv i lycklig kongruens med sin omgivning. För mig är det här en bok om att misslyckas men inte vara misslyckad. Det här är en bok om att ge och ta emot förlåtelse. Det här är en bok om att lita på sina egna känslor och inte bejaka andras tyckanden. Kanske låter det djupt men jag lovar er…den är läsvärd!

/m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: