Nu till tryckeriet

Då börjar resan med skrivande, redigering och layoutande gå mot sitt slut. Idag går inlaga samt bildomslag till tryckeriet. Om allt går som det ska är min nästkommande bok färdig för release under juni.
Det har varit en lång resa för detta manus. Jag skrev det mest som en slags terapeutisk övning för mig själv under hösten 2018 och våren 2019. Under lång tid låg det i byrålådan innan jag bestämde mig för att pröva en utgivning. Jag är tacksam att Ekström & Garay tog sig an mitt manus och att det nu förverkligas i form av en utgiven bok.


Jag är paria är en historia om etik, moral och människors felbarhet. Om hur till synes obetydliga steg kan leda till något mycket större. En historia om sanning, tvetalan och villfarelser. Om hur förlåtelsen har en kraft utanför ens egen påverkan. En historia om hur livet vänder då man minst anar det. En historia om ofullkomlig kärlek, övermäktig kraft och bristande förståelse. Om det outsagda och det ofattbara. Boken blandar samtidens utmaningar, mänskliga relationer med existentiella frågor. I boken får vi får vi följa fyra huvudkaraktärer. En politiker som inte drar sig för att ta till lögner för att få medialt strålkastarljus på sig eller behålla sin maktposition. En hårt arbetande journalist som alltid sätter en bra story först. Frågan är om storyn är viktigare än sanningen? En hög chef som brottas mellan att ge allt för sitt uppdrag och släppa sitt uppdrag då omgivningens lögner kontra sanningens vitöga hinner ikapp honom. Till slut har vi en vän till chefen som låter sin beundran bli en besatthet och så är en stalker född. Det är en hederlig klassisk historia om det goda som möter det onda men med en annorlunda tvist. Den som förefaller göra rätt, kanske gör fel? Den som förefaller vara god, kanske är ond? Finns det ljus även i de mörkaste av personliga handlingar? Kan en människa både vara god och ond? Vad driver oss människor att ibland vilja söka oss till medialjuset och ibland vilja fjärma oss?


Det blir spännande och en aning nervöst att nu lämna över den här bokens öde från den trygga byrålådan till ett färdigt bokexemplar att ta del av för vem som det vill. Läs den gärna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: