Behåll gaffeln

Tack för alla mail och direktmeddelanden efter mitt förra blogginlägg om Isolering och ensamhet. Trodde aldrig att över 1000 personer skulle läsa inlägget inom 24 timmar. Tusen tack! Förstår av alla reaktioner jag fått att många känner igen sig, på gott och ont. Jag hoppas att jag svarat alla individuellt som har skickat till mig, om inte får ni påminna mig.

Det är tyvärr lätt att fastna i ältande, grubblande och tankar på det som kunde ha varit och det som kunde ha blivit. Jag vet, jag har själv ältat mycket under mina dagar. Jag brukar dock tänka på två metaforer som brukar hjälpa mig att behålla skärpan i nuet och ha blicken framåt.

Den ena handlar om bilkörning. Du är chauffören, precis som i ditt eget liv. Du har blicken framåt och har en stor framruta och sidorutor som du kan använda då du kör bilen. Skulle du behöva blicka bakåt…då använder du den lilla backspegeln eller de små sidobackspeglarna. Liknelsen med ditt eget liv är uppenbar. Det finns en anledning till att framrutan är så stor. Framtiden har mängder med möjligheter. Framtiden är din för att uppleva. Däremot det förflutna. Det du lämnat bakom dig. Det finns där om du skulle behöva rekapitulera eller ta fram något minne, men det är små backspeglar som är till din hjälp. Det är inte meningen att du ska fastna där.

Den andra metaforen handlar om gafflar. Varje gång jag är på en trevlig bjudning eller middag och värden eller värdinnan säger Behåll gaffeln, då vet jag att något ännu bättre är på väg. Inte bara någon enkel sidorätt eller enkel glassdessert…nä, något stort som kräver en stor gaffel. Framtiden ser ljus ut! Något bättre är på väg!

Två små tankar som kan lysa upp din helg!

/m

2 kommentarer på “Behåll gaffeln

  1. Hej Mats!

    Så inspirerande att läsa dina blogginlägg, är Såå imponerad över ditt sätt att uttrycka Och formulera dig. Så mycket klokskap varje mening, och så inspirerande att läsa. Ser fram mot din kommande bok, inte minst efter att ha läst den tänkta baksidestexten, så spännande. Hoppas du har det bra och har kraft och ork att kämpa på, plötsligt händer det🤗🤗

    Kram från Anita

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: