Gud har en plan

En gammal kollega ringer och ber om ursäkt. Det är verkligen oväntat. Han säger att det var fel av honom att inte höra av sig tidigare, att avfölja mig från Facebook och att inte stötta mig då mitt namn kommit upp i diskussioner. Han tycker det är vansinnigt att Sveriges bästa HR-direktör och Regiondirektör går arbetslös. ”Du som inte gjort något fel”.

Jag svarar på samma sätt som jag alltid gör. På det sätt som Jesus lärt mig.

”Gud har en plan för mig och självklart förlåter jag dig.”

Hängandes på korset och med alla skäl i världen att ropa ut sin ilska, sin irritation och sitt fördömande gör Jesus tvärtom vad som förväntas. Rådsmedlemmarna, folket, romarna, soldaterna. Han vänder sig till dem alla och enligt Paulus läkare Lukas i Lukasevangeliet 23:34 säger han bara ”Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör”.

Okunskapen är stor hos många av mina tidigare så kallade vänner och bekanta. Jag förlåter dem alla. Det är sån jag är. Om man hellre väljer att tro på lögner i media än mig, så får de göra det. Om de hellre väljer att avfölja mig än att ta kontakt får de göra det. Om de hellre sprider rykten och osanningar än sanningen, får de göra det. Jag dömer dem inte. Jag förlåter dem.

Imorgon är en ny dag. Det finns alla skäl i världen att se morgondagen gry med ett positivt sinnelag. Gud har en plan och även om jag inte ser att han verkar till min fördel efter 112 nekande jobbansökningar eller konsultförfrågningar så litar jag på honom. Gud har en plan även om jag inte ser den.

/m

6 kommentarer på “Gud har en plan

  • Tack, Tommy för din kommentar och att du läser min blogg.
   Det är sannerligen inte lätt alltid att hantera sin besvikelse. Jag, liksom alla, går ibland genom perioder då man blir arg, irriterad och besviken på någon som gjort mig illa. Jag försöker då tänka två saker, för det första har jag hamnat i den här situationen eller mött den hör personen för att jag ska lära mig något. Jag ser det därför som en lärsituation för mig. För det andra så kan jag aldrig ta ansvar för andras liv, åsikter och tyckanden. Det får stå för dem och med det synsättet flyttar jag därmed fokus från min egen besvikelse till den andre personens agerande/synpunkt och lägger det i dennes knä.
   Det här låter naturligtvis lättare än vad det i verkligheten är men jag har funnit att med dessa båda tankeredskapen kommer man långt. / m

   Gillad av 1 person

   • Kloka ord. Men och som du skriver, lätt är det inte. Till och med Jesus själv suckade tungt ibland över sin samtid. Orden. ” hur länge ska jag behöva stå ut med er”, det är starka ord. Tycker du skriver mycket intressanta saker på din blogg, så därför hänger jag gärna med ett tag.

    Gilla

   • Tack, Tommy.
    Ja, du har helt rätt. Även Jesus förlorade humöret ibland. Markus nämner ju i alla fall två tillfällen och för mig ser jag det som ytterligare ett bevis på att NT inte är tillrättalagt utan verkligen beskriver vad som hände.
    Se på Markusevangeliet 11:15-19, där Jesus välte bord inne i templet i Jerusalem. Han blev så arg på de som gjort om det heliga templet till en marknadsplats. Till ett ”rövarnäste” som han uttryckte det. Jesus tappade humöret och gormade på dem. Se även Markusevangeliet 9:19, som du själv nämner. Jesus gjorde sitt allra bästa i sitt arbete med att undervisa sina lärjungar, la ner all sin kraft i det, men ändå kom tvivlet..
    ”Hur länge ska jag behöva stå ut med er, ni trossvaga?”

    Till och med den bästa tappar tålamodet ibland! Men man får för den sakens skull inte låta all aggression och ilska gå ut över någon annan. Jesus hade sina skäl att brusa upp, han var ju inte mer än människa, men samtidigt är hans budskap fylld med kärlek…även riktat åt de som vill honom illa. Även de är ju Guds barn…..

    Gilla

   • Tony heter jag. 🙂 Gillar det som en vän sa till mig en gång apropå orden i Bibeln om att vi inte har några förpliktelser mot köttet. Nej, sa han, men det har vi inte emot någon annans kött heller.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: