Hansen´s law

Tusen tack för alla gratulationer på min födelsedag igår. Det blev en härlig dag med teologistudier och en kvällsutflykt med nära och kära här i Malmö. Vädret var fantastiskt och det blev en underbar kväll.

Nu befinner jag mig mitt i terminens sista hemtentamen. Snart har jag läst 60 poäng Teologi och det har varit en fantastisk resa. För ett år sedan fyllde jag 50 år och tänkte att jag till den stunden ägnat hela mitt liv åt karriär och hjärna. Resten av mitt liv skulle jag följa mitt hjärta och min själ. Därför blev det Teologprogrammet på distans på Umeå Universitet.

Att fylla år ger en alltid perspektiv. Igår blev det därför en del grubblande och funderanden. Jag har alltid levt efter devisen att jag inte kan kontrollera vad andra gör eller tycker om mig men jag kan kontrollera mina egna tankar, mina egna ord, mina egna val, mina egna handlingar, mina egna reaktioner och därmed min egen framtid. Det sistnämnda är svårt. Ingen människa är en ö och jag måste naturligtvis samverka med andra men deras åsikt ska inte få påverka mig och min framtid.

Nu befinner jag mig i det där arbetslösa tillståndet som så många andra gör. Jag pluggar och försöker göra det bästa av situationen. Jag har givit så många råd och coachat så många chefer och medarbetare under årens lopp så nu är det väl inte mer än rätt att jag coachar mig själv ett tag.

För många år sedan hörde jag talas om Hansen´s law. Antar att ni kan den men för er som inte har hört den så kommer den här:

”Vad den andra generationen vill glömma, vill den tredje generationen komma ihåg.”

Det är historikern Markus Lee Hansen (1892-1938) som myntade begreppet. Jag fick för mig igår att rita upp Hansen´s law över mig själv. Jag nördade ned i mig själv som andra generation och även som tredje generation. Det hjälpte mig faktiskt att få en del perspektiv på tillvaron. Bara att fundera på frågor liknande vad det är som jag vill glömma, kontra vad vill jag komma ihåg hjälpte mig på traven. Jag kommer inte avslöja vad jag kom fram till men har du tid över – fundera lite på Hansen´s Law.

Nu skriver jag den 4:e juni år 2020 i almanackan och det blir en sommar utan arbete, min fjärde sommar utan arbete. Känns märkligt men då finns det möjlighet att skriva klart mina manus. Det ser därför lovande ut med skrivtid för mig framöver och för alla ni som hör av er med undran om när min nästa bok kommer – hav förtröstan, manus snart klart!

/m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: