Lätt packning – fastan dag 2

Då har jag strax klarat av fastans andra dag. Än så länge känner jag mig motiverad och allt avlöper enligt plan. Konstigt vore det väl annars, det är ju trots allt bara andra dagen in på en 40 dagars resa.

Under dagen har jag återkommit till något prästen sa igår under kvällspredikan.

”Du ska resa med lätt packning till påsken.”

Troligtvis menade hon att det var en metafor för fastans huvudbudskap, att välja bort något under 40 dagar. Fastans innehåll genomsyras ju av budskapet mindre och inte mer.

Rent fysiskt har jag alltid haft svårt för att resa lätt. Då jag hade ett arbete att åka till och från släpade jag alltid med mig mängder med papper i en väska fram och tillbaka. Vissa kvällar blev den bara ståendes innanför dörren här hemma och sedan tog jag med den tillbaka till jobbet. Oöppnad.

Då jag reser på exempelvis semester eller bara reser bort en weekend har jag en tendens att alltid ha med mig oanvända kläder på vägen hem. Jag packar således med mig för mycket.

Tänker på allt det här då jag nu står inför två fysiska packningar för närvarande. Som ni redan vet håller jag på att packa ned 23 års hem i flyttkartonger. Tvingas kasta, tvingas minimera. En annan resa jag står inför är att jag idag packar inför resa till helgens Vasaloppsområde. Reser till Sälen ikväll/inatt.

Återkommer till prästens budskap om att resa med lätt packning. Rent psykologiskt är det naturligtvis också en tydlig metafor för att inte ta med sig eller fastna i för mycket bagage från det förflutna. Det tynger ned din vardag i nuet. Släpp det gamla och lev i nuet. Lättare sagt än gjort.

Det som jag tycker är bland det svåraste som finns är att inte låta mina tankar ätas upp av saker som hänt i det förflutna och inte heller vara orolig för vad framtiden ska ge. Allt det äter upp nuet, till ingen nytta.

Medan jag packar min väska tänker jag på framtiden. Jag lovar mig själv en förbättring. Jag ska vara ytterst noggrann med vad jag väljer att fylla mina tankar med framöver. Jag ska packa lätt.

Hoppas annars ni hade en bra dag 2 på fastan. Ses i morgon igen. Då från Sälenfjällen.

/m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: