Mankellgården i Överberg utanför Sveg

Just nu har jag det himla bra. Det måste jag säga. Jag och min författarkollega Klas Corbelius, har grottat in oss i varsitt arbetsrum på Mankellgården. Skrivande blandas med läsning och livliga diskussioner om författande och politik!

Författaren Henning Mankell donerade år 2009 denna gård till Författarförbundet och Dramatikerförbundet. Medlemmar i respektive förbund kan ansöka om vistelse i huset i perioder om två veckor eller en månad. Klas fick ett sådant vistelsestipendium och vips var jag här.

Mankellgården är i princip ett stort hus. Väldigt rymligt och praktiskt. På bottenvåningen finns det kök och matsalsdel med öppen spis, två stora arbetsrum, toalett och tvättstuga med torkrum. På övervåningen finns det tre stora sovrum, ett allrum/TV-rum med öppen spis och badrum och bastu. Onödigt rymligt för enbart oss två men vem klagar.

Den allra bästa platsen huset har att erbjuda är den stora altanen precis bredvid ingången. I skrivande stund har vi haft två soliga, underbara dagar och faktiskt kunnat njuta av gassande sol emellanåt. Visserligen har temperaturen bara varit runt fem plusgrader mitt på dagen men idag var det vindstilla vilket gjorde det möjligt att få lite värmande sol i ansiktet på altanen.

Utsikten från altanen och balkongen ovanför är vidunderlig.

Förutom skrivandet, vilket upptar större delen av dagarna förstås har jag hunnit med två morgonjoggar och igår unnade vi oss en cykeltur i närmiljön. Fortfarande är det mycket snö i skog och mark så cykelturen fick bli på plogade vägar.

Än så länge har vi inte riktigt besökt Sveg, mer än åkt igenom det på vägen hit. I morgon tänkte vi dock inta staden en stund mellan skrivandestunderna. Mer om det i ett kommande inlägg.

Jag hoppas bilderna här ovanför på gården och dess omgivning kan ge er en liten vink om hur underbart det är på Mankellgården med dess omgivning.

Ses snart igen

/m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: