Roadtrip to Sveg

I mitt liv har jag den stora välsignelsen att ha många vänner. Det är en gudagåva. Under de senaste två åren, som varit väldigt omtumlande för mig, har jag verkligen fått erfara vilka som genuint är mina vänner och som älskar mig för den jag är och vilka som inte är mina vänner. En ny vän till mig, som jag bara kände ytligt för några år sedan, har tagit det vågade steget att bjuda in mig till Mankells gård i Sveg för två veckors skrivande. Är det inte underbart med sådana vänner!

Han heter Klas Corbelius, som bl.a. skrivit boken ”Fredsdrottningen” (läs den!), och som medlem i Sveriges Författarförbund erhöll han ett vistelsestipendium till Henning Mankells gård utanför Sveg. Istället för att sitta själv i det stora huset inbjöd han mig att följa med. Fantastiskt trevligt!

Igår var det så dags. Resan till Sveg tog sin början med att jag hämtade upp Klas i Norrköping och sedan körde vi genom det svenska landskapet som bjöd på fantastiskt väder ända upp till Sveg.

Naturligtvis passade vi på att stanna till lite här och där och bara njuta.

Eftersom det just nu pågår slutspelshockey och ”slaget om Siljan” är i full gång stannade vi till i Leksand för att sympatisera med det lokala laget :-). Go Leksand!

Annat stopp som vi unnade oss var i Mora och då vid målportalen. Där hade jag några veckor innan passerat på skidor…..väldigt mycket tröttare än igår.

Resan från Orsa till Sveg bjöd på ett vidunderligt landskap. Stora vidder och inte en bebyggelse. Som från ingenstans uppenbarade sig sedan ett samhälle. Tätorten i Härjedalens kommun: Sveg! Vi stannade till vid ”Världens största träbjörn”. Ett verkligt landmärke för Sveg och jag antar för hela Härjedalen eftersom Björnen är Härjedalens landskapsdjur.

Efter att ha frågat några snälla damer om vägen lyckades vi till slut finna den underbara gården. Henning Mankells gård!

Här får ni en liten bild över hur det är på gården:

Nu är vi installerade och redo. Skrivpassen kan börja!

/m

2 kommentarer på “Roadtrip to Sveg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: