Papperskorgen för sista gången

Läste någonstans att Jo Nesbö, den kände norske författaren och musikern, raderade ett färdigt manus från sin dator vid något tillfälle. Han var helt enkelt inte nöjd. Jag har haft liknande funderingar och även gjort detsamma – två gånger faktiskt. Att skriva på en mac har dock sina fördelar. Det man raderar hamnar i papperskorgen och om man ångrar sig kan man hämta upp manuset igen. Så gjorde jag – båda gångerna.

Självtvivlet ifall ett manus håller måttet drabbar nog alla skrivande personer någon gång. För mig verkar inte tvivlet lämna mig ifred. En konstant molande känsla som just nu ockuperar mitt inre. Er respons betyder därför väldigt mycket vilket jag är mycket tacksam för. Jag har därför kastat mitt manus i papperskorgen för sista gången. Vem vet…någon gång kanske just det manuset blir en bästsäljare. Jag behåller det därför.

Vill fortsätta att tacka för all respons jag fick för mitt förra inlägg. Vill därför passa på att svara på några av de frågor jag fått via mail eller DM:

1, När kommer uppföljaren till Viljans makt?

Jag är oerhört tacksam att ni uppskattar min bok och dess karaktärer och att ni längtar efter uppföljaren. Manuset är jag mitt uppe i och räknar med att ha det färdigt under april månad. Sedan dröjer det säkert ytterligare 6-12 månader efter det innan all redigering, layout och sättning är färdigt och uppföljaren finns på marknaden.

2, Det andra manuset du skrev om i bloggen verkar vara en annorlunda bok. Du nämnde att du var osäker på att ge ut det men det bygger väl på att något förlag nappar?

Ja, helt rätt. Jag var lite vag i mitt förra blogginlägg. Inser det nu när flera av er haft liknande fråga. Naturligtvis måste manuset genom nålsögat hos förlagen precis som vanligt. Inget som är självklart naturligtvis.

3, Skriver du varje dag och har du något skrivmål per dag?

Flera av er har frågat mig om det här med målsättningar mm. Jag skrev i mitt förra blogginlägg något om min kreativitet. Jag tror egentligen inte på att vänta in rätt stämning och när den infaller flödar orden ur mig. Jag tror på gammalt hederligt hårt arbete. Skriva varje dag helt enkelt vare sig man har feeling eller ej.

Självklart sätter jag upp mål varje dag kring mitt skrivande. Inte alltid jag når dem men jag vill ha något att sträva emot. Ni som använder er av Scrivener har ju fördelen att kunna skriva in projektmål med tidpunkt då man vill vara klar med manuset och då räknar programmet ut hur många ord en författare behöver skriva per dag för att nå målet. Kanonbra!

Avslutningsvis – kul att ni blir fler och fler som läser min blogg. Ska bli bättre på att uppdatera den lite oftare bara – nu när jag ser att ni läser 🙂

Sköt om er / m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: