Författarafton i Flen

Sitter på Snälltåget till Malmö. Älskar verkligen att åka tåg. Man kan jobba, skriva, läsa, sova eller vad man än nu vill göra under resan. Valmöjligheterna är stora. Tiden flyger förbi och man är effektiv och kreativ samtidigt. Fantastiskt trevligt. Har väldigt svårt att förstå folk som flyger inrikes. Har alltid haft svårt för det. Varför finns inrikesflyget egentligen när vi har en järnväg?

Jag inser att i vissa delar av vårt avlånga land är tågtrafiken begränsad och då kanske flyget är det enda som erbjuds men flyg mellan t.ex. Stockholm-Malmö eller Stockholm-Göteborg. Varför erbjuds det överhuvudtaget när det finns ett effektivt miljöalternativ? Ja, det är sådant jag sitter och funderar på just nu….

Snälltågets restaurangvagn

Igår kväll hade jag en underbar kväll. Jag var inbjuden som föreläsare till Flens bibliotek för att presentera den historiska bakgrunden till min bok Viljans makt. Ett 30-tal Flensbor dök upp på deras stora bibliotek och det blev en helt underbar kväll med mängder med frågor om allt kring Unionsupplösningen år 1905 till redigeringsarbete som författare. Älskade varje minut! Tack till alla som kom och till Flens bibliotek som anordnade.

Är just nu inne i en skrivprocess kring bok nummer två i serien. Har fått många meddelanden och propåer från läsare med en enda fråga: ”När kommer tvåan?”

Jag är otroligt glad att min debutbok har tagits emot så väl och att ni läsare uppskattar den så mycket. Att skriva en bra uppföljare blir därför en extra utmaning. Den ska ju föra kvaliteten från första boken vidare och gärna vidareutveckla densamma. En rejäl utmaning! Måste dock erkänna att jag sätter kvaliteten före tidsaspekten. Det får helt enkelt ta sin tid – för den ska bli väldigt bra!

Är annars väldigt trött just nu. Har haft feber några dagar. Vet inte om jag fick med mig något från helgens Vasalopp eller om jag hade det redan under loppet. Det börjar att släppa dock så det känns som om det går åt rätt håll. Vasaloppet i år var annars mitt 20:e lopp. Fick hedersmedalj och allt! Dock det tidsmässigt längsta lopp jag någonsin åkt. Jag får skylla mig själv. Hade inte tränat en meter på skidor innan loppet!

Nu kommer jag vara en vecka i mitt älskade Malmö och fortsätta skriva och konsulta! Hoppas att ni får en härlig helg!

Vi ses snart igen.

/m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: