Två veckor kvar..eller.. konsten att vila

Det är tidig söndag morgon. Jag följer solens uppgång genom vardagsrumsfönstret. Att bo på landet med ett vidsträckt öppet landskap utanför husknuten är ibland en gudagåva. Nu är färgprakten som mest intensiv och jag tar in allt. Vill inte missa något. Imorgon kan det vara för sent.

Jag och Anette har en helg då vi provlagar olika småpajer som vi funderar på att servera på min bokreleasefest. Trodde aldrig jag skulle provbaka något i hela mitt liv men nu är det ett faktum. Småpajerna blir fantastiska, om jag får säga det själv.

Söndagar och jag har inte alltid gått ihop med varandra. Det har varit stunder i mitt liv då jag har längtat efter en ”ledig” dag. Söndagar har ju allmänt sett, i alla fall i den kristna världen, setts som en ”vilodag”. Då har jag intalat mig själv att söndagar är en ”ledig” dag. I alla fall från arbete. Jag har nog aldrig lyckats hålla det. Antingen har jag gått upp tidigt och läst PM, gått igenom ärendehandlingar eller så har jag sent på kvällen varvat upp genom att gå igenom kommande veckas olika jobbaktiviteter. Så har det alltid varit…. förutom det senaste året.

För närvarande är jag långt ifrån fullbelagd på konsultsidan och mitt skrivande blir vissa dagar enbart några få rader. Söndagar har helt enkelt blivit vilodagar. Om jag trivs med det? Ja, det är det jag går och funderar på…..nu när jag har lediga söndagar….

Om två veckor är min bokrelease. Det känns fantastiskt att ha kommit så här långt. Ser fram emot att få dela storyn med andra. Få höra hur andra uppfattar mina karaktärer som jag har brottats med så länge och följa bokens fortsatta öde. Nu får den flyga fritt…utanför min kontroll.

Förresten. Bokreleasefesten är på en lördag. Dagen efter….är en vilodag.

/m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: