Ljudböckerna

Idag fick jag en postavi med en försändelse att hämta vid närmaste uthämtningsställe. Först blev jag lite orolig att det var en pall med böcker som inte levererats hem till mig som utlovat utan istället hamnat hos närmaste handlare. Min oro blev inte mindre när det stod en pall full med kartonger utanför mataffärens entré. Ett antal scenarior hann gå igenom i mitt huvud kring hur jag skulle kunna forsla hem allting och en oro kring att paketen stått utomhus under natten.

Min lättnad var dock stor när handlaren bakom disken, istället för att vägleda mig tillbaka till entrén och den monstruösa pallen, drog fram ett litet sött paket bakom disken. Jag kände lite på det och kunde snabbt konstatera att något tungt bok-paket var det inte. Det tog säkert någon minut i bilen på väg hem innan jag förstod vad det var. Mina ljudböcker i form av MP3 och CD!

Jag har sagt det förut men det tål att upprepas. Att ge ut sin bok innehåller så många olika nyanser. Det här med audio-satsningen tänkte jag faktiskt inte på då jag signerade förlagsavtalet. Trots att jag själv lyssnar på väldigt många ljudböcker så är det fortfarande så att jag tänker min bok i en hård, inbunden, tryckt upplaga. Inget annat.

Nu har jag fått den stora förmånen att också fått min bok inläst av en duktig inläsare och nu har dessa således kommit i form av två paket innehållande en CD-variant och en MP3-variant. Vilken förmån!

Eftersom det här är min debutroman har jag inget att jämföra med men jag fick röstprov på tre uppläsare och så fick jag välja en av dem. Vet inte om det är så här det görs på andra förlag men så här gick det till på mitt förlag. Eftersom min roman är en spänningsroman med både en kvinnlig och en manlig huvudkaraktär samt både historiskt och nästan nutidsperspektiv var det inte glasklart vilken typ av röst jag ville ha. Efter en del grubblerier bestämde jag mig för en kvinnlig uppläsare och således fick jag röstprov på tre kvinnliga uppläsare. Alla tre var väldigt kompetenta så det blev ett svårt val. Jag valde till slut Hannah Schmitz som jag tyckte hade en röst och inte minst en uppläsningstakt som jag tyckte min bok förtjänade. Jag blev väldigt nöjd!

Nu får ni snart själva göra ert eget val om ni vill läsa eller lyssna. Vad som passar er bäst. Den 21:a oktober är det bokrelease för både den inbundna varianten och i form av audio. Valet är ditt!

Ses snart igen

/m

2 kommentarer på “Ljudböckerna

  1. Såå mycket du fått vara med om i den här processen förutom att få ge ut din bok! Väldigt spännande att få ta del av!

    Gilla

    • Ja, verkligen! Vet du vad det bästa är, Catarina? All erfarenhet jag får kommer jag med glädje delge dig då du släpper din kioskvältare!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: