Bokmässan 2018

Det blev en snabb visit till bokmässan idag. Som jag skrev i tidigare blogginlägg hade jag inte tänkt att åka till årets mässa. Min debutboks release är ju inte förrän 21:a oktober men tryckeriet hade skickat ett antal ex till mitt förlag så det blev ändå ett fåtal ex som packades upp vid Hoi:s monter.

Jag bestämde mig därför väldigt sent att ändå åka till Göteborg över dagen. Mer för att insupa atmosfären och få erfarenhet till nästa år då jag hoppas att jag har två titlar till försäljning.

Känslan att se sin bok ligga där för försäljning var dock större än vad jag hade trott. Svårt att förklara men det var en dubbelbottnad känsla av både nervositet och stolthet på samma gång. Stolthet över att ”lilla jag” har skrivit en bok som nu säljs på Bokmässan och nervositet inför faktumet att andra nu gör bedömningen om den är värd att köpa eller inte. Att jag tycker den är bra är en sak men kommer någon annan att ens snegla åt min bok?

Som tur var träffade jag andra mer erfarna författarkollegor och förlagsmedarbetare från mitt förlag som jag direkt kom i samspråk med. Otroligt värdefullt att få del av deras erfarenheter. Förlagets monter (Hoi) var centralt placerad på mässgolvet och erbjöd kvalitativa författaraktiviteter med signeringar, scenintervjuer och bokbloggarträffar förutom själva bokförsäljningen.

Självklart tog jag del av andra aktiviteter som erbjöds. Både besöka andras montrar men även lyssna på olika scenframträdanden.

Det blev en dag full med inspiration och erfarenheter inför mitt deltagande nästa år. Jag tar med mig allt! Samtalen, intrycken, stämningen och inte minst reaktionerna från alla läsare. Några av er köpte min bok idag. Några av er lät mig signera er nyinköpta bok. Ni är alla guld värda! Tusen tack!

Vi ses igen.

/m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: