Väntans tider på Condeco

Har en förmiddag utan konsultmöten och passar då på att skriva lite på stället där min debutbok föddes, Condeco i Malmö.

Under sommaren och tidig höst år 2017 skrev jag större delen av Viljans makt på Condecos övervåning. De har gott om plats och sköna fåtöljer. Inte minst viktigt då man ska skriva en historisk spänningsroman.

Med musik i hörlurarna och gott kaffe i muggen kunde jag enkelt försjunka ned till år 1906 och riktigt se mina karaktärers göranden framför mig. En vän frågade mig om det inte vore tystare och bättre om jag satt hemma i lägenheten på Limhamn än på ett stökigt fik. För många skulle säkert det vara att föredra men jag vill helst sitta någon annanstans än hemma och skriva. Det kan låta märkligt men jag störs mer av andra aktiviteter hemma än borta. Sitter jag hemma finns det så mycket annat som lockar. Städning, disken, tvätten, tv:n, surfande, träning, jobb mm. Är jag på ett fik, exempelvis Condeco, finns bara jag och mitt skrivande.

Jag är i väntans tider gällande Viljans makt. Det finns inget mer jag kan göra just nu. Det sista korrekturet är godkänt och efterordets punkt är satt.

Jag har också godkänt sista layouten som Niklas Lindblad på Mystical garden design har formgett. Björn Lindqvist har fotat författarporträttet. Det blev fantastiskt bra, om jag får säga det själv. Är supernöjd.

Nu är allt på väg för tryck. Utan att jag kan påverka någonting. Känns konstigt men nu får boken leva sitt eget liv.

Måste medge att det har varit mycket mer arbete än vad jag först förutsåg kring att ge ut en bok. Det här är ju min debutbok så allt var nytt för mig. Det har dock varit otroligt roligt och lärorikt. Allt från det långa redigeringsarbetet till att välja matt omslag med UV-lack och rött kapitälband har varit en otrolig resa. Det enda jag är lite missnöjd med är att det ”bara” blev en roman på 250 sidor. Vid redigeringen tog vi säkert bort 15 000 ord, vilket jag inte tyckte gjorde så mycket med själva storyn, men naturligtvis minskades då antalet sidor. Nu hoppas jag att läsare runt om i vårt avlånga land attraheras av annat än hur tjock en roman är.

Nu är det dags att fortsätta att skriva på uppföljaren till Viljans makt. Dags att försjunka ned till år 1914.

Ses snart igen / m

2 kommentarer på “Väntans tider på Condeco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: