Ljudbok samt korrfel!

Nu börjar boksläppet att närma sig med stormsteg. Det känns fortfarande lite overkligt att snart få hålla sin allra första bok i handen:

Nu är Hannah Schmitz klar med inläsningen till ljudboken. Hennes röst passar utmärkt till den historiska och politiska miljö jag har skapat i Viljans makt. Det är ju lite av tycke och smak det här med röster på inläsare. När förlaget frågade om vilken typ av röst jag helst ville se som inläsare var jag snabb att svara att jag ville ha en kvinnlig inläsare. Jag har alltid tyckt bättre om kvinnliga röster än manliga då jag själv lyssnar på böcker. Vet inte varför egentligen. Det finns ju många duktiga manliga inläsare men eftersom jag själv hade förmånen att få välja fick förlaget förtroendet att leta fram tre förslag på kvinnliga röster. Jag valde sedan Hannah som jag är jättenöjd med. Hoppas att ni också kommer att tycka det.

Jag fick förmånen att lyssna igenom hela boken efter Hannahs inläsning. Efter säkert hundra läsningar från min sida och redaktör hittade Hannah ändå två korrekturfel! Jag hade på en sida vänt på romerska siffrorna, så istället för Gustaf VI Adolf blev det nu Gustaf IV Adolf. Helt otroligt hur jag kunde missa det. På en annan sida hade jag kvar en karaktärs namn som jag och redaktören bytt namn på. Det gamla namnet stod kvar!

Nu blir det rätt i ljudboken men i den första tryckupplagan och e-boken står de båda felen kvar. Tänk – efter alla dessa läsningar så hittar man fortfarande korrekturfel. Vi ändrar det till andra tryckningen :-).

Håller annars på att planera releasefesten som blir den 20:e oktober. Otroligt roligt! Återkommer till det.

Sköt om er så länge

/m

En kommentar på “Ljudbok samt korrfel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: