AKB

Satt på ett av mina favoritställen och skrev på en scen som jag hade svårt för. Karaktärerna gjorde inte som jag ville. Orden flödade inte och missnöjet började ta ut sin rätt. Jag var på väg att ge upp. Det var uppenbarligen inte min dag i skrivandets tjänst.

Min uppmärksamhet gled över till mobiltelefonen istället och jag började bläddra igenom de nya mailen. Såg att mitt förlag skickat ett meddelande om AKB. I min värld är det inte självklart vad förkortningen AKB står för så nyfikenheten blev främst att jag måste öppna mailet för att få reda på vad förkortningen betydde. Var det Anna Kinberg Batra som gjorde politisk comeback eller menades den japanska teater/musikgruppen AKB48?

Det tog inte många sekunder innan jag förstod att det hela avsåg Akademibokhandeln och att de beslutat köpa in Viljans makt. En otroligt häftig nyhet för mig. Hade aldrig trott att min debutroman ens skulle ges ut av ett förlag. Nu ska den till och med finnas för försäljning i en riktig bokhandel!

Stolt och glad lämnade jag uppmärksamheten från mobilen och återgick till mitt manusskrivande. Nu gjorde karaktärerna som jag ville. Orden flödade och tusen ord senare lämnade jag favoritstället. Nöjd och tacksam. Tack vare AKB.

/m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: