Skrivplatser – i lugn och ro

Kul att det är så många som redan har hittat hit. Har fått positiva kommentarer om hemsidan. Otroligt roligt. Ska försöka att uppdatera så ofta jag har möjlighet kring mitt skrivande och övrigt som kan vara värt att läsa.

I skrivande stund är jag upptagen med att skriva mitt andra manus i det som är tänkt att bli en serie som bygger på karaktärerna från min första historiska spänningsroman Viljans makt. Även om det är mitt i semestertider känner jag att semester får anstå för mig i år. I alla fall någon längre sammanhållen semester. Jag hade en vecka på Island för två veckor sedan och det får bli min semester i år. Nu är det skrivandet som gäller för hela slanten.

Jag har dock problem med att finna ett bra skrivställe för mig. Jag får ingen riktig ro då jag sitter hemma. Det blir så mycket annat som lockar. Städning, diskning, trädgård, filmer/serier och inte minst VM-fotboll eller Tour de France. Jag har helt enkelt ingen stark karaktär att hänge mig endast åt skrivandet.

Min första roman är i princip skriven på Condeco, Södra Tullgatan i Malmö. På deras andra våning finns det gott om utrymme och mysiga soffor/fåtöljer. Med favoritmusiken i hörlurarna kunde jag fördjupa mig ned i ett flow av timmar med skrivande. Från maj till september förra året skrevs i princip hela boken där.

Nu är jag i Linköping och får ingen ro där hemma. Har därför under ett antal dagar testat på Espresso House vid Trådgårdstorget i Linköping. Inte lika idealistiskt som Condeco i Malmö men tillräckligt för att jag bör kunna finna mitt flow.

Utvärdering och analys kommer naturligtvis inom kort :-).

Hörs snart igen.

/m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: