Debutantporträtt

För några veckor sedan kom Svensk bokandels tidning över höstens böcker ut.

Jag fanns med som en av nästan 100 debutanter :-). Debutantporträttets textinnehåll tyckte jag speglade min känsla relativt väl inför släppet av min debutbok.

Det kan låta märkligt men jag skrev egentligen boken till mig själv. Naturligtvis är det jätteroligt att bli utgiven men samtidigt är jag ödmjuk inför den tuffa konkurrens som finns gällande skönlitterära alster så jag har inga större förhoppningar om bästsäljande siffror och det var inte därför jag skrev den. Under hela skrivprocessen fanns det en gnagande känsla i bakhuvudet om ”att skriv ned en historia som du själv skulle uppskatta att få läsa”. Det var egentligen det som drev mig. En bok åt mig själv.

När jag nu läser debutantporträttet och ser annonsen känner jag både en stolthet och ödmjukhet på samma gång. Det är dock en annan känsla som för första gången kommer inträngande på mig. Känslan av att det nu även kommer att bli någon annan som kommer att läsa min historia. Min bok.

Plötsligt känns det nervöst. Min historia. Skriven åt mig själv, ska nu få vingar och nå andras ögon och öron. Pirrigt.

Hoppas att ni kommer att älska den lika mycket som jag tyckte om att skriva den.

Utgivningsdagen är nu satt till 21:a oktober.

/m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: