Välkommen

Tack för att du har hittat hit! Till min nya hemsida.

Jag kommer att släppa min första roman i höst och tar därmed ett nytt steg i mitt liv.

Historiska personer och dess levnadsöden har alltid vandrat vid min sida. De har följt mig från barndomens alla besök på Kalmar och Gripsholms slott till vuxenvärldens otaliga museibesök. Några av dem har stått ut med mig då jag i mitt arbete som chef i olika organisationer försökt att med stadig hand hålla fast vid uppdraget. En del av dem har stöttat mig då livet ställts på ända och några av dem har stått vid min sida då livet haft sina fröjder. Några av dem har stöttat mig då jag nästan stupat i mål efter genomfört klassikerlopp, maratonlopp eller Ironman. En eller två av dem är med mig i denna stund då jag skriver dessa rader.

Det var en septemberdag år 2004 och jag stod och väntade på en försenad buss. Jag läste en morgontidning. Det gjorde man på den tiden. Långt före Iphone eller Androidernas intåg i folks väntande liv. Hans Majestät Oscar II stod och sneglade över min axel och läste samma artikel. Den handlade om nästa års jubileumsår. Det skulle då vara hundra år sedan den svensk-norska unionens upplösning och naturligtvis skulle det firas stort i Norge. Oscar II suckade djupt bakom mig. Jag kunde riktigt känna hans frustration.

Mötet med den gamle konungen vid busshållplatsen bar jag med mig även fortsättningsvis i mitt liv. Ödet ville dock annorlunda. För mig och konungen. Djupa dalar följdes av höga berg i mitt liv. Fokus på familj och arbete tog över och andra historiska personer följde vid min sida. Det skulle dröja tretton långa år innan jag träffade Oscar II igen. Det var en vårdag år 2017. Livet hade ställts på ända för mig. Då klev han in genom min dörr. Även hans liv ställdes ju på ända en vårdag år 1905. Vi började prata med varandra och mötet resulterade i min debutbok.

/m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: